Genç İletişimciler Sertifikalarını Aldı
21 Ocak 2024

Genç İletişimciler Sertifikalarını Aldı

Esenler Belediyesi, İletişim Platformu Derneği ve Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (KLSUM) tarafından gençlerin iletişim sektörünü yakından tanıması ve bu alandaki yeteneklerini keşfetmesi için düzenlenen 4. Esenler Medya Akademisi final yaptı. Öğrencilerin sertifikalarını aldığı programda “Türkiye Yüzyılında Gazetecilik” adlı panel düzenlendi. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ve moderatörlüğünü Haber Sunucusu Başak Şengül’ün üstlendiği panele, TRT Özel Haber Müdürü Zeynel Yaman ve Türkiye Gazetesi Haber Müdürü Fatih Selek konuşmacı olarak katıldı.  Esenler Medya Akademisi’nden mezun olan öğrencilerle mesleki bilgi ve tecrübelerini paylaşan gazeteciler, kendilerine yöneltilen soruları da yanıtladı. Program sonunda öğrencilere sertifikaları takdim edildi.

Öğrenciler için ilaç gibi bir program

Panele konuşmacı olarak katılan Türkiye Gazetesi Haber Müdürü Fatih Selek, “Gazetecilik dünyada 400 yıldır yapılan bir meslek. Son yüzyılda ciddi anlamda bir değişime uğradı. 1990’larda özel televizyonun hayatımıza girmesi ve sosyal medya ile birlikte çok büyük bir dönüşüm yaşandı. Gazetecilik çok hızlandı. Yeni yüzyılda gazetecilik yapay zekâ ortamında neye evrilecek? Teknolojik değişiklikler gazeteciliği nasıl etkileyecek? Bununla ilgili düşüncelerimizi, tecrübelerimiz ışığında anlatmaya çalışacağız. Ben iletişim fakültesi mezunuyum. İletişim fakültelerinde pratik imkânlar çok kısıtlı olduğu için öğrenciler mesleki tecrübe edinemiyorlar. Belediyelerin bu tür faaliyetleri bunlar için ilaç gibi diyebilirim. Ben akademilere katılmış birçok genç arkadaşımızı sahada görüyorum” dedi.

Her öğrenci deneyimlemeli

Esenler Medya Akademisi öğrencilerinden Büşra Nur Bayrak, “Medya Akademisi bizim için büyük bir ufuk oluşturdu. Haber yazımı, haber kurgusu, hitabet eğitimleri, kamera kullanımı gibi pek çok şeyi akademide öğrenmiş olduk. Hocalarımız sağ olsun çok ilgiliydiler. Bütün iletişim fakültesinde okuyan arkadaşlarımın Esenler Medya Akademisi’ni deneyimlemesini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yukarı Çık