Medya İşçileri Sendikası İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto için bu ülkenin büyükelçilik konutu önünde protesto eylemi düzenledi.
AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Öztürk:-“Bir haberci olarak, bir baba olarak, buradan seslenmek istiyorum. Artık öldürülen çocuk haberi yapmak istemiyoruz”-“Dünyadaki tüm gazetecileri, derdi insanlık, habercilik olan herkesi bu katliama dur demeye çağırıyorum”-“Umuyorum ki dünyanın en önemli basın meslek örgütleri Gazze’de öldürülen 10 gazeteci arkadaşımız, 3 tanesi AA çalışanı olmak üzere 38 yaralı meslektaşımız için de bir şeyler yapar”
Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, bir haberci ve baba olarak artık öldürülen çocuk haberi yapmak istemediğini belirterek, dünyadaki tüm gazetecileri, derdi insanlık, habercilik olan herkesi Gazze’deki katliama dur demeye çağırdı.
Öztürk, Medya-İş tarafından İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto için bu ülkenin büyükelçilik konutu önünde düzenlenen protesto eylemine katıldı.
Eyleme iki sebepten dolayı katıldığını belirterek, “Birincisi AA’nın Gazze ofisi 2 kez İsrail saldırısına uğradı ve bombalandı. Ofisimizin bulunduğu bina ilk bombalandığı sırada resmi kanallardan İsrail hükümetine burada resmi ofisimizin bulunduğunu ve koordinatlarıyla birlikte kendilerine verdiğimizi hatırlattık. Bu uyarımıza rağmen çalışanlarımıza yönelik saldırılar malesef devam etti. Özellikle Şucaiye katliamının görüntülerini çekmek üzere bölgeye giden AA ekibinin bulunduğu yere bir top mermisi ile tekrar saldırıldı” diye konuştu.
Bunun üzerine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya bir mektup yazarak olaydan İsrail hükümetinin sorumlu olduğunu, basının dünyanın her yerinde özgürce çalışması gerektiğini hatırlattığını bildiren Öztürk, şöyle devam etti:
“İsrail Başbakanlığı mektubumuzun ulaştığını bize teyit ettikten birkaç saat sonra ofisimiz tekrar vuruldu, ofiste bulunan arkadaşlarımız çeşitli yerlerinden yaralandı ve bir aracımız hasar gördü. İki ajans çalışanımız bu saldırılar esnasında yaralanmıştır. Bir tanesi ayağından ağır yara aldı. Orada tedavisi yapılamadığı için Mısır üzerinden Türkiye’ye getirmek zorunda kaldık. Şu anda İstanbul’da ayağına protez takılacak ve bundan sonraki hayatını malesef böyle sürdürmek zorunda kalacak.”
“Biz gazeteciyiz, biz savaşlarda öldürülen, mağdur olan vurulan insanların haberlerini yaparız” ifadesini kullanan Öztürk, taraf olmadıklarını sadece özgürce habercilik yapmak istediklerini dile getirdi.
“Bir gazeteci, bir baba olarak buradayım”
Öldürülen çocuk haberleri yapmanın çalışanlarının psikolojisini bozduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gazze ofisimizde, Kudüs ve Kahire ofislerimizde her gün öldürülen çocuk haberleri yapmaktan dolayı arkadaşlarımız artık isyanda biz bu haberleri yapmak istemiyoruz. Bugün yayınlanan bir fotoğraf artık bütün dengemizi bozdu. Çocukların dondurma aldığı buzdolaplarında artık, öldürülen çocuk cesetleri saklanmak zorunda kalıyor. Bu dayanılacak bir şey değildir. Bir haberci olarak, bir baba olarak, buradan seslenmek istiyorum. Artık öldürülen çocuk haberi yapmak istemiyoruz. Buna birilerinin dur demesi gerekiyor. O yüzden buradayız, o yüzden buradayım, kişisel olarak buradayım, bir gazeteci olarak buradayım, bir baba olarak buradayım. ”
“Biz mesleğimizi yapmak istiyoruz”
Hergün bu fotoğrafları, videoları çeken, haberleri yapan çalışanlarının isyanlarını buradan dillendirdiğini, Gazze’den kendisine gönderdikleri mesajı kamuoyuna aktardığını ifade eden Öztürk, “Artık öldürülen çocuk haberi yapmak istemiyoruz. Hiçbir çocuk ölmesin, hiçbir çocuk öldürülmesin istiyoruz” dedi.
Dünyadaki tüm gazetecileri, derdi insanlık, habercilik olan herkesi bu katliama dur demeye çağıran AA Genel Müdürü Öztürk, şöyle devam etti:
“Gazze’de vicdanları sızlatan, artık insanlıktan çıkan katliama dur demeye çağırıyoruz. Biz mesleğimizi yapmak istiyoruz. Dünyanın her tarafında olduğu gibi burada da mesleğimizi yapmak istiyoruz. O yüzden bu etkinliği düzenleyen Medya-İş’e teşekkür ediyoruz. Duyarlılığına teşekkkür ediyoruz. Umuyorum ki dünyanın en önemli basın meslek örgütleri Gazze’de öldürülen 10 gazeteci arkadaşımız, 3 tanesi AA çalışanı olmak üzere 38 yaralı meslektaşımız için de bir şeyler yapar.”
Öztürk, konuşmasının sonunda kendisini eyleme davet eden Medya-İş Genel Başkanı, Gürsel Eser’e de teşekkür etti.